Camping Branchetto is nog een flink stuk rijden. We zullen daarom ergens moeten overnachten. We vertrekken vanuit Gorges du Verdon en rijden de gehele Côte d’Azur richting Italië af.

Misschien vraag je je inmiddels af of het niet lastig is om de grens in coronatijd over te steken. Het korte antwoord is: nee. Binnen Europa wordt er alleen om je paspoort gevraagd. Wij zijn bijna niet op vaccinatiebewijzen gecontroleerd. De autopapieren zijn in veel landen nog altijd belangrijker.

De schemering trad inmiddels in. Tijd om een plek te zoeken. Dit bleek lastiger dan we dachten… We rijden direct de bergen in en zien geen enkel vlak stuk grond om op te kunnen staan. De route door deze bergdorpjes is echter pittoresk. We besluiten maar een willekeurig dorpje dat Magliolo heet in te rijden.

Omdat we na onze hike nog niet gedoucht hadden en er geen veld te bekennen is, valt ons oog op een parkeerplaats die we al snel tot badkamer omtoveren. We zien vanuit onze badkamer een lokale pizzeria en gaan op pad. Iedereen zit buiten op het terras onder druivenbladeren en feestlampjes; een romantisch tafereel.

Met handen en voeten leggen we uit dat we hongerig zijn en erg van pizza houden. Engels spreken ze hier niet. We kunnen gelijk aan tafel en veroberen de beste pizza die we sinds lange tijd hebben gehad. Uiteraard nemen we tiramisu na. Keuze uit wijn is er niet, je krijgt gewoon lekkers in een karaf.

Khan hebben we op een schuine parkeerplaats gezet, want vlakke stukken zijn er immers niet. Dat is echter prima voor een enkele overnachting.

We rijden de volgende ochtend verder en ik weet direct weer wat ik zo aan Italië waardeer: overal langs de snelwegen kun je goede espresso drinken! Erg belangrijk voor koffieliefhebbers en reizigers. Halverwege de middag rijden we het prachtige heuvel landschap bij Verona in. De valpolicella wijnstreek. Onze favoriet!

Op weg naar de camping klimmen we verder de bergen in. We vinden het fijn dat deze vrij hoog ligt want dat betekent dat de lucht een stuk koeler is. We worden hartelijk onthaald door de eigenaresse van de camping die meteen fan is van de graffiti op onze bus.

Branchetto is een knusse en gezellige camping waar je goede koffie en speciaalbiertjes kunt drinken, maar bovenal serveren ze heerlijke pizza’s! Het concept van deze camping is dan ook: camp and pizza. Onze bus stond tussen de chalets van vaste gasten geparkeerd die zeer vriendelijk koffie of eten aanboden.

We hebben twee dagen met veel plezier op deze camping gestaan! We nemen afscheid van de mensen en rijden naar onze volgende bestemming: het Triglav nationaal park in Slovenië!

De afstand is te groot om binnen 1 dag af te leggen dus overnachten we vlakbij de Sloveense grens op een mooie wildkampeer spot. Op het menu stond Spaanse tortilla!

Morgen gaan we vroeg uit de veren. Er staat een hike naar het Krnsko Jezero op de planning.

One thought on “Camp and pizza!”

  1. Prachtig kleurrijk dorpje zeg dat Magliolo, super scherpe foto👌 Lekkerrrr eigengemaakte tortilla. Laris staat er ook heeeel tevreden op😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *