We vertrekken vroeg en rijden al snel Slovenië in. Omdat we via de Italiaanse bergen Slovenië binnen zijn gekomen hadden we geen paspoort controle, maar ook geen vignet… daarover later meer.

We komen om 10:00 uur aan bij het startpunt van de hike en hebben nog voldoende parkeerkeuze. Na een kwartier staat alles echter vol. Net op tijd dus 😅.

We klimmen van 670 meter naar 1470 meter. De hike naar het meer is pittig, maar niet ondoenlijk. Wees erop voorbereid om tot aan de top te moeten klimmen over een rotsachtig bergpad. Er zijn dus geen vlakke paden waar je op adem kunt komen. Wat prettig aan deze hike is, is dat de bomen voldoende schaduw geven zodat je niet in de volle zon loopt.

Eenmaal boven gekomen werd het pad vlakker en maakten de loofbomen plaats voor naaldbomen. We hadden inmiddels behoorlijke trek. Gelukkig is er een goed restaurant waar je stevige berggerechten kunt bestellen om weer op krachten te komen. Je kunt hier contant of met pin betalen.

Vanaf het restaurant is het nog een klein stukje naar het meer. Het Krnsko Jezero is een prachtig blauw meer waar je zeker even de tijd moet nemen om rustig rond te lopen.

En dan begint de afdaling! Hoewel deze een stuk sneller gaat dan het stijgen, hebben we hier toch zo’n 2 uur over gedaan. De verleiding om beneden een biertje te drinken hebben we weerstaan. Op naar de camping om daar te koken, een biertje open te trekken en weer op te laden!

2 thoughts on “Krnsko Jezero: een prachtig meer… als je boven weet te komen”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *