We verlaten de Soča vallei, maar voor we dat doen werpen we nog een laatste blik op de Soča rivier.

We gaan naar de Plitvice meren en hebben een lange rit voor de boeg. We rijden door het groene binnenland van Kroatië. Een heel andere beleving dan de kuststrook waar we eerder langsgereden zijn. Maar zeker net zo mooi.

We vinden een mooie wildkampeer plek vlakbij de meren. Vanaf hier is het nog een half uur rijden. Omdat we de tickets vooraf gekocht hebben, kunnen we om 11:00 uur het park binnen. Tot die tijd genieten we van het zoemende veld dat druk bezocht wordt door bijen.

We komen ruim op tijd aan bij het park. Er zijn genoeg parkeerplekken voor campers aanwezig. Betalen kan bij een loket als je terugkomt van de wandeling. We raden aan om online tickets te kopen. Als je dit niet doet, loop je het risico dat de kaarten die dag uitverkocht zijn. Er wordt namelijk maar een beperkt aantal bezoekers per dag toegelaten.

Wij hebben ervoor gekozen om de H-route te lopen. Dit is de omgekeerde C-route van 9km. In het hoogseizoen worden de meren druk bezocht, maar onze ervaring is dat de H-route een rustigere looproute is waarbij je op sommige stukken zelfs alleen loopt.

We zijn diep onder de indruk van de helderblauwe meren. De route is vanaf het begin tot eind schitterend. We starten bij de bovenmeren en dalen af naar de ondermeren. Er zijn 16 meren met daartussen 90 watervallen. Het is ook mogelijk om grotten te bekijken. We varen nog een stuk met de boot en zijn daarmee bijna aan het einde van de wandeling gekomen.

Bij de ingang is een klein winkeltje waar je iets te eten kunt kopen, maar het aanbod is zeer beperkt. Omdat er lange rijen voor het eten en drinken bij de restaurants staan, kun je beter zelf lunch inslaan.

We rijden hierna door naar onze camping: Zelina Dolina. Dit is een schattige kleine camping op ongeveer een half uur rijden. De eigenaar is een vriendelijke Sloveense man die ook Duits spreekt. De camping wordt met veel precisie onderhouden en is een echte aanrader!

We gaan die avond uit eten in Otocak bij Boomerang. Mocht je net als ons een vleesliefhebber zijn, dan ga je hier genoeg lekkers op het menu kunnen vinden!

Eenmaal terug op de camping maken we kennis met onze Duitse buren en drinken we tot laat in de avond nog een paar biertjes. Fabian en Chantal komen uit Berlijn en hopen dat we hen nog eens opzoeken.

De volgende dag rusten we uit, doen we de was, zoeken we alle routes op en maken we ons klaar voor een aantal reisdagen naar het Oosten. We gaan via Servië, Bulgarije en Turkije naar Georgië. We kijken er naar uit om onbekend terrein in te gaan!

One thought on “De Plitvice meren en het begin van de reis naar het Oosten”

  1. Oh wat is het daar mooi zeg net of je alleen op de wereld ben.
    Leuk om jullie reis van deze kant te beleven😍
    Geniet maar lekker samen 🤗💋🍀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *