Na drie weken regen werden we voor het eerst weer door de ochtendzon gewekt. Op naar de champagnestreek!

We dachten dat we voor de grens met België nog op een tankstation zouden stuitten, maar dat was een kleine inschattingsfout. Na 100km (!) kwam er dan eindelijk een tankstation in zicht. We liepen opgewekt naar binnen, de koffie was binnen handbereik en …. we konden weer terug naar de bus. In het buitenland moet je natuurlijk een mondkapje dragen! 😅

Onderweg naar Epernay hadden we mooi weer. Halverwege de middag kwamen we aan op de camping municipal. Deze lag net iets buiten Epernay op loopafstand.

We zagen fikse buien onze kant opkomen, dus we besloten direct op champagnejacht te gaan nu het weer ons nog gunstig gezind was. Epernay heeft een gezellig centrum met de bekende Rue du Chamapgne. Langs deze chique straat zitten alle grote champagnehuizen waar je misschien wel eens van gehoord hebt.

Moët & Chandon

We streken neer op een gezellig uitziend terras bij Champagnehuis Leclerc Briant voor een proeverij.

Op de terugweg haalden we boodschappen voor het avondeten. We laten ons meestal inspireren door de kratrecepten die we hebben meegenomen. Beter goed gejat dan slecht verzonnen en zo krijgen we meteen een hoop groenten binnen. Net toen we de winkel uitliepen begon het te regenen. En hoe! We hadden een paraplu mee, maar kwamen alsnog doorweekt op de camping aan.

De volgende dag maakten we een flinke wandeling naar het Champagnehuis van Mercier. Hier hadden we een tour geboekt. We raden deze zeker aan! Het houten vat waar 200.000 flessen champagne inpassen is indrukwekkend om te zien en ook het treintje door de ondergrondse tunnels is een hele beleving. Je daalt met een lift 35 meter naar beneden dus neem iets warms voor tijdens de tour mee.

Wat ons verbaasde is dat Eugene Mercier met de gebroeders Lumiere eigenlijk een van de eerste reclamefilms ooit maakte en deze op de wereldtentoonstelling in 1900 in Parijs liet zien. De filosofie van Mercier is om betaalbare en goede champagne te produceren. Dat is zeker gelukt! Een fles van dit huis kost rond de 25 euro. En niet geheel onbelangrijk: het is lekkere en fruitige champagne!

Na de tour wandelden we terug naar de camping en besloten we voor het avondeten wederom voor haute-cuisine te gaan: een whopper bij de Burgerking! We checkten uit en begonnen aan onze reis naar de Ardèche.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *