Onze volgende bestemming is Cappadocië! Georgië heeft twee grensovergangen met Turkije. Deze keer reden we naar de overgang Vale-Posof. Het plan was om binnen een dag de grens over te steken. Maar plannen in Georgië moet je zien als richtlijnen.

Wat bleek nou? Bij deze grensovergang werd alleen vrachtverkeer toegestaan. Dit stond nergens aangegeven, maar hoorden we pas aan de grens. Verrassing! Gelukkig is het maar een kleine 400km omrijden naar de Sarpi grensovergang in Batoemi. Geen probleem! On y va. We zijn inmiddels wel wat gewend.

Nog 1 nachtje wildkamperen in Georgië. Het is moeilijk afscheid nemen 😉. Maar waar een deur dichtgaat, opent een nieuwe: we kunnen nogmaals van de Georgische keuken genieten (en hoe!) en weerstaan voor de laatste keer de verleiding om een lief pluizebolletje mee te nemen.

We steken probleemloos de Sarpi grens over. De Georgische douane vroeg of we het een fijn verblijf hebben gehad en becomplimenteert ook nog even alle Nederlandse vrouwen. Hij dacht dat ze in de Russische Federatie mooie vrouwen hadden, maar toen ging hij op vakantie in Nederland! Dus dames; steek die maar in je zak 😉!

Cappadocië is nog een behoorlijk eind rijden, dus we overnachten op een camping. Nou ja camping… het is eigenlijk de achtertuin van een restaurant waar ze forellen kweken. Een schitterende plek! De forel komt zo vers uit de vijver op je bord en voor een overnachting en diner betaal je welgeteld 12,50 euro. De altijd aanwezige gastvrijheid krijg je er gratis bij.

De volgende dag komen we op ‘Kaya camping’ aan. De rit ernaartoe is schitterend! Je rijdt door het Turkse steppegebied en ziet al snel het kenmerkende landschap van Cappadocië. We blijven 4 dagen op deze camping. Na twee weken wildkamperen is wassen geen overbodige luxe en kunnen we bijkomen van alle reisdagen. Er is zonnig weer voorspeld en de camping heeft een zwembad. Een prima combinatie.

Maar wat deze camping ook heeft, is een prachtig uitzicht! We worden om 06:00 uur wakker en zien de ballonnen opstijgen en de zon opkomen. Een magisch schouwspel!

We ontmoeten die dag 2 jonge broers uit Zwitserland die naast ons komen staan. Er zijn heel wat verhalen om uit te wisselen aangezien deze twee al 4 maanden met een 4×4 op reis zijn. Een van hen gaat waarschijnlijk in Delft studeren. We wisselen gegevens uit om nog eens af te spreken. De oudste broer komt over 2 dagen terug als hij zijn jongste broer op het vliegveld heeft afgezet. We spreken af om tegen die tijd met hem te gaan eten bij een authentiek restaurant in Göreme.

De volgende dag gaan we een ballonvaart maken! Daar staat Cappadocië immers bekend om. Maar welke ballonvaart maatschappij kies je uit? Het aanbod is enorm. Wij hebben een tour bij Royal Balloon geboekt. Mocht je ooit in Cappadocië zijn: deze tour is weliswaar 25 euro duurder, maar dat is het echt waard! De piloot en de organisatie zijn namelijk geweldig.

Het landschap van Cappadocië is gevormd door een vulkaanuitbarsting lang geleden. Hierdoor is de zee die er ooit lag opgedroogd. Eigenlijk vlieg je dus over een grote zee. Het is genieten deze ballonvaart! Als dan ook nog eens de zon opkomt baden alle ballonnen in het licht. We sluiten de tour feestelijk af met een glas champagne.

Wat ook leuk is om te doen in Cappadocië, is hiken! Het is een prachtig landschap om doorheen te lopen. Ook kun je de grotten waar vroeger mensen in woonden van dichtbij bekijken. In Göreme zijn een deel van deze grotten bewaard gebleven. Hier zijn hotels en restaurants in gebouwd.

We sluiten ons bezoek in Cappadocië af met z’n drieën met een etentje bij een authentiek restaurant in een van de grotten. Het was een prachtig verblijf voor we weer richting Europa vertrekken.

3 thoughts on “Cappadocië: neunundneunzig Luftballons”

  1. Wat een prachtig grillig landschap zeg! En hoe mooi die ballonvaart met de zon. Oogstrelende plaatjes👌 En gezellig etentje met een Delftenaar. Nog veel moois komende maand. Het blijft genieten ook voor ons “ kijkers”/ lezers. Liefs

  2. Eten zit wel snor daar, je komt niets te kort!! En wat een geweldige ervaring dat ballon varen met de zonsopkomst, sprookjesachtig met zo’n uitzicht 👍👍 Ook hiken is dan bijzonder in zo’n landschap. Prachtige foto’s en een plezier om jullie belevenissen te lezen 😘

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *